Benvinguts a CAMUT BAND | Bienvenidos a CAMUT BAND | Welcome to CAMUT BAND | Bienvenu à CAMUT BAND


logoCamut
Camut Band Canal Facebook  Camut Band Canal Twitter  Camut Band Canal YouTube


CAMUT BAND. Àfrica Camut Barcelona


Africa Camut Barcelona. Camut Band

"El meu primer cop a l’Àfrica, a l’Àfrica negra, va ser a Dakar, no hi reconeixia res, les olors, la llum, els colors i la nit tan fosca. Els carrers plens de sorra. Jo que des de petit volia ser africà, em preguntava què tenen? I era el ritme. Vaig decidir a l’endemà passejar-me per on fos, tranquil amb les mans a les butxaques i l’Àfrica em va donar la benvinguda i ara vint-i-cinc anys més tard, nosaltres donem la benvinguda a Dakar."Àfrica Camut Barcelona. Kora      Àfrica Camut Barcelona. Guillem Alonso      Àfrica Camut Barcelona. Kora

Àfrica Camut Barcelona. Sinopsi

ÀFRICA CAMUT BARCELONA és un espectacle on la dansa i la música africana del grup senegalès Djilandiang, s’uneix amb la dansa, els ritmes i la música de Camut Band, on els ballarins dansant damunt de grans tambors sonoritzats o lliscant per la sorra, sempre creant els seus propis ritmes, aconseguint així més bellesa rítmica i més força en els elements i potenciant l’energia de la percussió que dona expressivitat al nostre llenguatge.

Amb més de 20 artistes a escena ÀFRICA CAMUT BARCELONA és un espectacle de trobada entre Barcelona i Dakar, entre dos cultures, que per mitjà del ritme, la dansa i la percussió transporten a l’espectador a un viatge que els hi farà viure una experiència inoblidable.

Aquest espectacle es va estrenar al teatre Grec de Barcelona, dins del marc de les festes de La Mercè 2010.


Àfrica Camut Barcelona. Camut Band

ÀFRICA CAMUT BARCELONA es compon de diferents parts que se succeeixen sense pausa una darrere l’altra:

 1. ÀFRICA-CAMUT-BARCELONA - L’espectacle comença amb una gran festa amb vint-i-tres artistes a escena, on deu ballarins de percussió dansen damunt els seus tambors acompanyats per cinc percussionistes de CAMUT BAND, i a la que s’uneixen els vuit artistes de DJILANDIANG amb els seus ritmes africans.

 2. SAND DANCE & TAMA - Quatre ballarins llisquen damunt la sorra, acompanyats pels ritmes del tambor que parla, la Tama.

 3. KORA & DJILANDIANG - La melodia de la Kora junt a la veu i les percussions de Djilandiang, ens endinsant en un dels moments més màgics de l’espectacle.

 4. DJEMBÉ & TOUTTI - A ritme dels djembés, veurem els més genuí de la dansa Africana.

 5. GOLPE SECO - Tres ballarins de claqué damunt de les golimes, recreant el swing d’un piano acompanyats per les percussions d’una bateria.

 6. LA PRIMERA VEGADA A L’ÀFRICA- Acompanyat amb la melodia d’un piano ens transportarem fins a Dakar a través de les vivències del Toni Español a l’Àfrica i pels ritmes dels tambors Sabarhs.

 7. CONGA - Número final amb tots els artistes a escena, creant una gran festa de ritmes, balls i música.

Àfrica Camut Barcelona. Fitxa Artística

 • Producció: Kiting Kità SL
 • Creació i Direcció: Camut Band
 • Música i Coreografia: Lluís Méndez, Toni Español, Rafael Méndez, Guillem Alonso, Djilandiang
 • Instruments: Djembé, Piano, Sorra, Claqué, Tarimes Tap, Veu, Tama, Kora, Thioungs, Sabarh, Bateria.
 • Disseny de So: Ferrán Bauló, David Norman
 • Disseny de Llums: Evarist Valera (AAII)
 • Vestuari: Uli Maciel

Camut Band. Àfrica Camut Barcelona. Teatre Kursaal Manresa